ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού- Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

• Διαφάνειας, Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Πράσινης Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής διαχείρισης και Ανακύκλωσης
• Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και προγραμμάτων Ε.Ε. και ΕΣΠΑ
• Πολιτισμού
• Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης
• Εκπαίδευσης προσωπικού
• Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης
• Εποπτείας Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος ορίζεται και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι Καθηγητής γεωπληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (πρ. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και τακτικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Besancon Γαλλίας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπεριβάλλοντος και Εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές δράσεις COST (634, Α27, C22, ES0701, ES0907, ES1104, ES1306 και ES1308) της European Science Foundation.

Αριστούχος Διδάκτωρ του τμ. Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών και του τμ. Γεω-αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Compte της Γαλλίας, υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ για μεταδιδακτορική έρευνα, ενώ ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του έχει απονείμει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει συντονίσει δεκάδες ερευνητικά έργα με διεθνείς επιστημονικές ομάδες, είναι συγγραφέας εννέα επιστημονικών βιβλίων Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εκδοτικών οίκων και δύο Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και περισσότερων από 180 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Το 1998 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία πληροφορικής και το 2004 τον όμιλο AVMap του οποίου παραμένει Πρόεδρος έως σήμερα. Η AVMap, γνωστή στο χώρο κυρίως της πληροφορικής, της γεωπληροφορικής, της συμβουλευτικής και των ειδικών υπηρεσιών ασφάλειας, υλοποιεί έργα για το Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2007 έχει επεκταθεί και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 2009 ξεκίνησε σημαντικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με υποτροφίες φοιτητών, δωρεές και δωρεάν στοχευμένη υποστήριξη κοινωνικών ομάδων.

Το Μάιο του 2014, πρόσφατος κάτοικος στο Πικέρμι, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά του ενιαίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές. Έκτοτε συντονίζει προσωπικά την πολύπλευρη δράση των συνεργατών του, με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Έχει διατελέσει Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2014-2016.

Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πολιτισμού- Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής.