Πρώτο εργαστήριο (workshop) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RiskPACC για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης Πολιτικής Προστασίας – Πολιτών

Πρώτο εργαστήριο (workshop) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RiskPACC για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης Πολιτικής Προστασίας – Πολιτών

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 10-5-2022 στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο ΑΥΡΑ, διοργανώνει το πρώτο εργαστήριο (workshop) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RiskPACC με τίτλο: «Ολοκλήρωση της αντίληψης και της δράσης για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης Πολιτικής Προστασίας - Πολιτών».

Ειδικότερα το RiskPACC συμβάλει στη μείωση του χάσματος αντίληψης κινδύνου - δράσης και τη μείωση των κινδύνων καταστροφών ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 ευρωπαϊκοί φορείς από 9 χώρες, με 7 μελέτες εργασίας.

Για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, η μελέτη αφορά στις δασικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Επιπροσθέτως, θα εξεταστεί η σχέση των δράσεων και των αποτελεσμάτων αυτών μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των κατοίκων, και η ευαισθητοποίηση των πολιτών βελτιώνοντας τη σχέση τους με τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ως στόχος περιλαμβάνεται η βελτίωση της επικοινωνίας πριν και κατά τη διάρκεια ενός επικίνδυνου γεγονότος μεταξύ των αρχών πολιτικής προστασίας και των πολιτών. Ένας δεύτερος στόχος είναι η ενίσχυση των εθελοντικών σωματείων.

Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από: Περιφέρεια, ΕΚΠΑ, Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό), ΣΠΑΠ, Συλλόγους, Σχολεία, Εθελοντικές Ομάδες, στους οποίους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κατεβάστε την Βεβαίωση Συμμετοχής από ΕΔΩ