ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια ιδιαίτερη βραδιά περιμένει όσους θα  «ανηφορήσουν» απόψε (Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου) στον Άγιο Νικόλαο, στις 8 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΡΑΦΗΝΑ - ΠΙΚΕΡΜΙ Η μακραίωνη ιστορία του τόπου».

Μια εξαιρετική δουλειά, ένα μακραίωνο ταξίδι, που ξεκινά από τα παλαιοντολογικά δεδομένα, τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους, το Βυζάντιο, τη Λατινοκρατία, την Οθωμανική κυριαρχία, την Εθνεγερσία, συνεχίζει με τη ανάδυση της σύγχρονης Ραφήνας, τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον εμφύλιο και φθάνει στο σήμερα με τον σχηματισμό του αττικού Δήμου και τις αυτοδιοικητικές υποδομές.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς στην εισαγωγή του βιβλίου, με την έκδοση του πολυτελούς τόμου «ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου προσφέρει ένα πανόραμα από εικόνες της «επικράτειας» του μέσα στο χρόνο, ένα εγχειρίδιο για τους ανθρώπους της περιοχής, για τους επισκέπτες της, για τους ερευνητές της ιστορίας της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και ευρύτερα για όσους αγαπούν την τοπική ιστορία, -κάθε τοπική ιστορία- και την κατανόηση της ευρύτερης, της μεγάλης Ιστορίας που μας προσφέρει».    

Το βιβλίο θα προλογίσει η Δρ. Νίκη Τσιρώνη (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ).

Για το σπουδαίο βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Δρ. Παντελής Σκλιάς (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Κύπρου και καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) καθώς και ο Δρ. Αντώνης Κλάψης (Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο τμήμα πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).