ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση για την έκδοση βεβαίωσης για αδυναμία προσέλευσης πολιτών στην εργασία τους

Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση από τις υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ότι αδυνατούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, πρέπει να στέλνουν το σχετικό αίτημα καθώς και τα στοιχεία τους στα κάτωθι e-mails:

info@0164.syzefxis.gov.gr

grafeio-dimarxou@0164.syzefxis.gov.gr

Η βεβαίωση θα αποστέλλεται στους πολίτες ηλεκτρονικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Από την  Πέμπτη 27/01/2021 αποκαθίσταται η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας ως εξής:

Δρομολόγια Ραφήνας: κανονικά.

Δρομολόγια Πικερμίου : Η γραμμή από Οικισμό  Πικερμίου  για ΚΥ και Ραφήνα.

Τα δρομολόγια για Διώνη και Ντράφι αν και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για τους προορισμούς της Δημοτικής Συγκοινωνίας δεν θα πραγματοποιηθούν προληπτικά λόγω παγετού.

Από την Παρασκευή 28/01 μετά τον πλήρη αποχιονισμό που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, η λειτουργία θα αποκατασταθεί και από και προς τους οικισμούς.

Ενισχύθηκε ο στόλος των εκχιονιστικών. Μάχη για ανοιχτούς δρόμους σε Ντράφι, Διώνη, Καλλιτεχνούπολη

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα σύσσωμη η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ανοίξει κεντρικούς δρόμους και να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Τις προηγούμενες μέρες Δευτέρα και Τρίτη, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, από το πρωί έως αργά το βράδυ, το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθάριζε δρόμους ενώ ήταν συνεχείς και οι ρίψεις άλατος για τον παγετό.

Επείγουσα ενημέρωση – Δεν θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο η Δημοτική συγκοινωνία

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 24-1-2022 και αύριο Τρίτη 24-1-2022 δεν θα λειτουργήσει η Δημοτική συγκοινωνία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο μηχανισμός και  οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σε ισχύ είναι η 24ωρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων περιστατικών.

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει της κακοκαιρίας. Τα σημεία διάθεσης σακιών με αλάτι για τον παγετό

Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει θέσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Σε διαδοχικές συσκέψεις υπό τον Δήμαρχο, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε ο στόλος των οχημάτων έκτακτης επέμβασης και το προσωπικό να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τις επόμενες μέρες όταν χρειαστεί, να τεθούν άμεσα σε 24ωρη επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιστολές προς τους TIMES - Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου απαιτούν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Μια ξεχωριστή πολιτιστική δράση– πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πολυετούς Εθνικής προσπάθειας για την επιστροφή των «Μαρμάρων του Παρθενώνα» από το βρετανικό Μουσείο ανέλαβε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων και της αναθέρμανσης του ελληνικού αιτήματος.

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Πρωτοβουλία - κάλεσμα για ειδική έκπτωση σε PCR και Rapid

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει κοινωνική πρωτοβουλία για ειδική έκπτωση στα μοριακά διαγνωστικά τεστ (PCR) και τα Rapid Test που θα αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, το μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό, καθώς και ευπαθείς, κυρίως, ομάδες της πόλης μας.

Με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου απευθύνει κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, το αργότερο έως την Πέμπτη 20/1/2022, προκείμενου να κατατεθεί ειδική εκπτωτική προσφορά για PCR και Rapid Test, τον χρόνο που θα απαιτείται για να εξαχθεί το αποτέλεσμα, καθώς και τη χρησιμοποιούμενη μέθοδο διάγνωσης.

Ασκήσεις εξουσίας οδηγούν τον τόπο σε πισωγύρισμα

Αυτοί που τοποθετήθηκαν από μια κυβέρνηση για να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να κάνουν αντιπολίτευση στο έργο της ίδιας της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει σκοπό την ανακούφιση των ανθρώπων και της περιοχής που επλήγη βάναυσα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018. 

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στο Πικέρμι

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 18-01-2022 από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στο Πικέρμι, λόγω έκτακτης βλάβης σε αγωγό ύδρευση.

Ειδικότερα η διακοπή αφορά την περιοχή από το ύψος του Ξενοδοχείο «Πικέρμι» έως την είσοδο στα φανάρια προς το Νταού Πεντέλης καθώς και την οδό ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.    

Σελίδες