ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή λειτουργίας σχολείων λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Στο πλαίσιο των μέτρων Πολιτικής Προστασίας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην Αττική, με απόφαση (604/2021 ΑΔΑ: ΩΔΑΩΩ16-4ΣΓ) του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:

ΠΕΜΠΤΗ 14/10/2021:

  • ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10/2021:

  • ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΕΕΕΕΚ) ΔΕ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει θέσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα και την Αττική. 

Παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών, παρατείνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την υποβολή αντιρρήσεων.

Ειδικότερα, η παράταση αναμένεται να είναι διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών με νέα ημερομηνία λήξης προθεσμίας τον Ιούνιο του 2022 ενώ ο αναμορφωμένος δασικός χάρτης για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου αναμένεται να αναρτηθεί δύο μήνες πριν από τη λήξη της νέας παράτασης.

Ασφαλτοστρώθηκαν λακκούβες συνολικού εμβαδού 4.140 τετραγωνικών μέτρων!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος σχεδόν στο σύνολο του οδικού δικτύου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, με τις εργασίες να διαρκούν συνολικά έξι μήνες από τις αρχές του έτους έως και τον Ιούνιο, ενώ το εντυπωσιακό εμβαδό των ασφαλτοστρώσεων έφθασε τις 4.140 τετραγωνικά μέτρα!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία.

Η συμμετοχή ήταν σημαντική καθώς δεκάδες πολίτες προσήλθαν με προγραμματισμένο ραντεβού στο Δημαρχείο της Ραφήνας όπου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟΝ», πραγματοποιήθηκε η προσφορά αίματος, μια ουσιαστική χορηγία ζωής.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού ήταν 34, τελικά κατέστη δυνατόν να δώσουν αίμα 30 συμπολίτες μας, για την ενίσχυση της δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

ΔΤ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Προσφορά αίματος – Χορηγία ζωής

Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Ραφήνας

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟΝ» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου  2021, από  τις 9 το πρωί έως τις 13.00 μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ραφήνας (Αραφηνίδων Αλών 10-12) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός έλεγχος σε συνεργασία με το Ελληνικό Ογκολογικό Ίδρυμα για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

 Μια σπουδαία συνεργασία - προσφορά ζωής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων, ξεκινά ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με το Ελληνικό Ογκολογικό Ίδρυμα από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.      

Το εν λόγω πρόγραμμα, αφορά τη δωρεάν εξέταση (μαστογραφία και Τεστ ΠΑΠ) για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών για την εγκατάσταση του ψηφιακού συστήματος ανίχνευσης διαρροών στο δίκτυο

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 6-10-2021 από τις 8.00 το πρωί έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης στη ΔΕ Ραφήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές:

  • ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ 
  • Ν. ΣΧΕΔΙΟ 
  • ΣΚΟΥΦΕΪΚΑ

Η διακοπή αφορά προκαθορισμένες εργασίες για την τοποθέτηση του συστήματος ψηφιακής παρακολούθησης και ανίχνευσης διαρροών που θα βοηθήσει στη βέλτιστη απόδοση του δικτύου και στην καθοριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στους αγωγούς ύδρευσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

Επιταχύνονται οι εργασίες για το αποχετευτικό  - Νέες διευκολύνσεις για τους κατοίκους
Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις

 

            Με το μεγάλο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου να βρίσκεται πλέον στο στάδιο υλοποίησης, ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ προχωρά σε ακόμη δύο κινήσεις για τη διευκόλυνση των κατοίκων ώστε να ολοκληρωθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς το πρώτο στάδιο των εργασιών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου εντείνει τις πιέσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους. 

Οι απαράδεκτες πρακτικές και η αδιαφορία κάποιων εκθέτουν στον κίνδυνο πυρκαγιάς ολόκληρη την κοινότητα. 

Γι' αυτό το λόγο καθημερινά αποστέλλονται νέα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να μην καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα. 

Σελίδες